Ceban: Chirtoacă și “gașca din garaj” știu că vor zbura din primărie și vor să-și asigure pe seama chișinăuienilor o pensie pentru următorii 25 de ani

169

Despre aceasta a declarat astăzi, președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă, relatează Actualități.md.

Socialistul s-a referit la contractul dubios semnat de către Chirtoacă cu compania off-shore care urmează să implementeze proiectul cu privire la parcarile cu plată în capitală, și a menționat că consilierii PSRM au adunat un dosar de peste 1000 de pagini și au atacat acest proiect în toate instanțele de judecată posibile.

„Este o mafie totală ceea ce se propune. Prin acest proiect Dorin Chirtoacă împreună cu Gamrețki și toți colegii lui de clasă din primărie vor să-și asigure o pensie pe seama chișinăuienilor pentru 25 de ani înainte, pentru că știu că anul ăsta vor zbura din primărie. Nu va merge! Noi avem de gînd să contestăm și să blocăm acest proces prin toate mijloacele posibile, pînă vom ajunge chiar și l-a eliberarea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar”, a declarat Ion Ceban.

Ceban a precizat că compania care a cîștigat concursul este fondată în off-shore și a fost creată cu doar 4 luni înainte de concurs deși acesta presupunea că companiile participante ar trebui să aibă o experință de nu mai puțin de 5 ani.

„O companie care vrea să gestioneze un proiect de miliarde de lei în Chișinău, cu ajutorul impostorilor Chirtoacă și Gamrețki ne bagă pe gît acuma un regulament prin instanța de judecată, ca ulterior consilierii să fie obligați să-l voteze. Iar după aceea chișinăuienii să plătească pentru parcările din fața blocurilor, agenții economici care au amenajat parcările să plătească pentru automobilele cu care vin la serviciu, defrișarea copacilor peste tot prin capitală s-a făcut cu un singur scop, ca să facă loc pentru parcări iar această companie să obțină profit. Și toate astea pentru ca Dorin Chirtoacă împreună cu toată gașca sa din garaj să trăiască bine timp de următorii 25 de ani”, a menționat președintele fracțiunii PSRM din CMC.

Ceban a mai amintit că un reprezentant al societății civile a încercat să găsească sediul acestei companii la Viena și nu l-a găsit, prin urmare această companie austriacă este o companie fantomă.

„O companie fantomă, prin care banii chișinăuienilor vor fi trimiși în off-shore. Acești bani vor ajunge în buzunarele lui Chirtoacă, Gamrețki și alții de-ai lor. Se încearcă legalizarea unui nou furt de miliarde”, a conchis Ion Ceban.

Amintim că anterior socialiștii s-au adresat la CNA cu cererea de a investiga legalitatea încheierii contractului dintre primărie și contractor cu privire la crearea și îmbunătățirea parcărilor.

Sursa: http://actualitati.md