Ceban, despre boicotul PDM: Frica de PSRM unește dreapta cu democrații

135

Partidul Socialiștilor reacționează la decizia Partidului Democrat de a boicota referendumul cu privire la revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. Președintele fracțiunii PSRM în Consiliul municipal Chișinău, Ion Ceban, scrie pe pagina sa de Facebook că prin boicotarea plebiscitului, PDM vrea să-și păstreze influența în Primărie.

Totodată, el susține că alte formațiuni de opoziție, precum este PAS-ul Maiei Sandu, fac jocul democraților atunci când, la fel, decid să boicoteze referendumul.

„Iată o noua dovadă că Primăria Chișinăului e controlată de PDM și ei nu vor să o cedeze. Democraților nu le convine referendumul, fiindcă nu doresc alegeri anticipate în Chișinău, nu vor alegerea unui nou primar, de către orășeni. Este regretabil că PAS și altă opoziție de dreapta face jocul PDM-ului, prin boicotarea referendumului. După acest precedent, ei vor accepta să facă Alianță și după parlamentarele din 2018.  Vor face front comun, justificând asta prin faptul că se opun socialiștilor. Spaima de roșu unește dreapta cu democrații, în pofida intereselor cetățenilor sau ale chișinăuienilor. Nu lăsați Primăria Chișinău nici lui Chirtoacă, nici lui Plahotniuc și PDM-ului. Ieșiți la Referendum. Maia Sandu, ieși la vot. Nu mai credem în declarațiile tale. Demonstrează prin acțiune concretă că nu vrei să-i dai Primăria lui Plahotniuc”, a scris Ion Ceban.

www.deschide.md