Ceban îi invită pe Chirtoacă şi Sandu la dezbateri electorale: „Ieșiţi să discutăm despre referendum”

100

Consilierul socialist, Ion Ceban, face apel către primarul general suspendat al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, să iasă la dezbateri televizate cu privire la referendumul care va avea loc duminică, 19 noiembrie. De asemenea, acesta face apel public şi către lidera PAS, Maia Sandu, de a particip ala dezbateri pentru a explica motivul boicotului anunţat de formațiunea pe care o conduce acesta.

Într-un apel public, Ceban l-a îndemnat pe Chirtoacă să participe la dezbaterile electorale, în contextul în care acesta are posibilitate, fiind eliberat de sub arest la domiciliu.

„Ieși să discutăm despre referendum, despre ceea ce se întâmplă în Chișinău. Dacă ai ce spune, ieși”, s-a adresat Ceban către Chirtoacă.

De asemenea, acesta i-a cerut şi Maiei Sandu să participe la dezbateri pentru a explica de ce formațiunea pe care o conduce boicotează referendumul de demitere a edilului suspendat.

„Să vină la dezbateri şi să spună care sunt argumentele pentru acest boicotează acest referendum şi de ce trebuie de păstrat în funcție un om șantajabil prin dosare penale. În curând va pleca peste hotarele ţării precum Chirinciuc şi ne va trimite poze din Constanța, Braşov, Paris sau Viena. Vă invit public să discutăm acest subiect şi să aduceți măcar un argument de ce ar trebui să rămână în funcție un primar corupt, șantajabil de PD sau o persoană numită prin încercarea legislației (Silvia Radu – n..r) de o persoană care la fel este șantajabilă şi are dosar penal (Nistor Grozavu – n.r.)”, a spus Ion Ceban.

Duminică 19 noiembrie va avea loc la Chișinău referendumul privind demiterea sau nu a primarului general Dorin Chirtoacă, suspendat din funcție. Reținut în 25 mai, primarul suspendat este cercetat între altele pentru abuz și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată plănuite în Chișinău, dar respinge acuzațiile spunând că ar fi o comandă politică a Partidului Democrat de guvernământ pentru a prelua primăria fără alegeri.

www.independent.md