Microbuzele din capitală, verificate de polițiști în orele de vârf! 50 de șoferi au fost amendați pentru încălcări

48

Angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră au iniţiat acţiuni de monitorizare a microbuzelor de rută şi sancţionare a şoferilor care nu respectă prevederile Regulamentului Circulaţiei Rutiere, privind transportarea persoanelor al căror număr depăşeşte numărul de locuri prevăzute prin caracteristica tehnică a vehiculului, scrie basarabia.md.

Activităţile planificate au avut loc în orele de vârf ale zilei, atunci când microbuzele care circulă pe străzile capitalei sunt aglomerate cu pasageri. Astfel, pe parcursul a trei zile au fost sancţionaţi peste 50 de conducători auto, fiind-le aplicate amenzi în mărime de la 600 lei până la 750 lei şi 3 puncte de penalizare.

Scopul operaţiunii este de a preveni accidentele rutiere cu implicarea microbuzelor de rută, precum şi combaterea pungăşiilor sau reţinerea autorilor în flagrant delict.

Conform datelor statistice, pe parcursul a 9 luni de activitate au fost înregistrate 31 de accidente rutiere cu implicarea microbuzelor de rută, soldate cu 56 persoane traumatizate, în comparaţie cu perioada similară a anului trecut, când au fost înregistrate 37 accidente rutiere soldate cu 2 persoane decedate şi 90 traumatizate.