(video) Crime Moldova: Cum arată palatul lui Igor Gamreţchi, filmat cu drona

875

Pentru că imobilele pe care le construieşte acoperă aproape întreg terenul cu suprafaţa de peste 10 ari, fostul şef de la Direcţia Transporturi şi Căi de Comunicare a Primăriei Chişinău, Igor Gamrețchi, şi-a extins hotarele gospodăriei din contul vecinului şi puţin din contul proprietăţii administraţiei publice din Stăuceni. Este vorba despre casa, care, acum trei zile, consilierii socialişti din CMC au anunţat că o construieşte Igor Gamreţchi.

(video) Crime Moldova: Cum arată palatul lui Igor Gamreţchi, filmat cu drona

 (Foto: captură video/ Crime Moldova)

Gardul din beton, care îngrădeşte gospodăria, se termină pe malul unei râpe, după care urmează un sector de garaje, informează Crime Moldova.

Potrivit datelor cadastrale, terenul pe care se construieşte imobilul, are suprafaţa de 0.1064 ha şi este constituit din două terenuri procurate în 2008 şi în 2015 de către părinţii lui Gamreţchi.

Fostul şef de la Direcţia Transporturi şi Căi de Comunicare a Primăriei Chişinău a declarat pentru mass-media că îşi construieşte casa pe un teren primit de tatăl său de la Universitatea Tehnică (UTM), unde este profesor. Sursele CrimeMoldova din cadrul UTM au confirmat că anterior, terenurile respective au fost alocate de administraţia publică pentru a fi repartizate profesorilor de la UTM pentru construcţia locuinţelor. În realitate însă, puţini dintre ei au ajuns să-şi construiască acolo case.

Jurnaliștii de la Crime Moldova precizează că, printre cei care locuiesc în acest sector se numără fostul rector al UTM, Ion Bostan, şi actualul rector, Viorel Bostan, deputatul Iurie Dârda, socialista Zinaida Greceanîi şi fostul preşedinte al Judecătoriei Râşcani, Oleg Melniciuc, care este cercetat penal pentru îmbogăţire ilicită.

Articolul integral poate fi găsit pe Crime Moldova.

www.unimedia.info