PCRM susţine referendumul socialiştilor privind revocarea lui Chirtoacă şi îşi îndeamnă susţinătorii „să salveze Chișinăul”

49

Cu două zile înaintea referendumului de duminică, 19 noiembrie, privind revocarea din funcţie a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a lansat un apel către toți locuitorii capitalei și ai suburbiilor să-și dea voturile „pentru demisia acestui primar incompetent” și prin aceasta „să salveze Chișinăul”.

Potrivit unui comunicat de pe pagina web a formaţiunii, încă la 3 octombrie curent, Comitetul Central al PCRM a adoptat o rezoluție în care se menționa că „timp de zece ani de gestionare defectuoasă și negospodărească a lui Dorin Chirtoacă, Chișinăul s-a transformat în una dintre cele mai neîngrijite și neconfortabile capitale atât din Europa, cât și din întregul spațiu post-sovietic”, iar „din primele zile ale mandatului său de primar general, Dorin Chirtoacă nu s-a preocupat de obligațiile sale directe, ci doar de demagogie, politicianism și «unionism profesionist»”.

Astfel, formaţiunea aminteşte că a pledat consecvent „împotriva faptului ca principalul oraș al țării să fie condus de personajul dat”. „Noi întotdeauna am considerat că el este un om mediocru și total iresponsabil, un pierde-vară lipsit de elementarul simț de gospodar. Noi în repetate rânduri am avertizat orășenii de pericolul care îl implică acest lucru — pericolul populistului de dreapta, care a ajuns la guvernarea orașului”, se mai arată în comunicat.

Astfel, „considerăm necesar de a nu rămâne la o parte de încercarea de a izbăvi capitala și orășenii de Chirtoacă”, se subliniază în rezoluția CC al PCRM cu această ocazie, distrubită astăzi pe site-ul formaţiunii.

www.independent.md