PSRM: Alegerile ne-au fost furate!

63

Primarul general al municipiului Chișinău, potrivit legislației, este ales de locuitorii capitalei prin vot secret. În cazul în care, primarul este suspendat din funcție, atribuțiile acestuia sunt preluate de viceprimarul în exercițiu. Reieșind din aceasta, situația în jurul numirii Silviei Radu în funcția de primar interimar și a noului viceprimar Ruslan Codreanu, nu este nimic altceva decât acapararea puterii municipale. Opinia a fost exprimată în cadrul emsiunii ”Mediul urban” la Accent TV de către consilierul municipal al fracțiunii PSRM în CMC, Alexandr Odințov.

”Partidul Democrat a efectuat o procedură pseudodemocratică privind numirea candidatului său. De facto, municipiului Chișinău i-au fost furate alegerile. Stimați chișinăuieni, nouă cu dvs., celor cu drept de vot din muncipiu, ne-au furat posibilitatea de a alege primarul general al mun. Chișinău, adică un gospodar adevărat”, a declarat consilierul municipal.

Consilierii PSRM au înregistrat o cerere, în care au enumerat toate încălcările admise la numirea conducerii Primăriei, document care ulterior a fost transmis în instanța de judecată.

”Vom vedea cum cea mai ”democratică” instanță de judecată din lume, va examina cererea noastră, noi însă categoric nu suntem de acord cu aceasta”, a menționat Odințov.

www.a-tv.md