Îndemnul lui Dodon în ajunul referendumului anti-Chirtoacă

73

Preşedintele Igor Dodon îndeamnă locuitorii Chişinăului să participe duminică la referendumul privind revocarea primarului Dorin Chirtoacă. Despre aceasta el a scris miercuri pe pagina sa de Facebook.

„Indiferent de opțiunile politice, de culoarea și preferințele geopolitice, rog ca locuitorii municipiului Chișinău să iasă la referendum și să expună poziția pe care o împărtășesc”, a declarat Dodon.

El a subliniat că „referendumul este cea mai directă și bună formă de participare, și probabil, la momentul de față, una dintre puținele modalități reale de a da aprecieri activității unui funcționar”.

„Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, această procedură va fi desfășurată la nivel de capitală, ceea ce are și o importanță națională”, a remarcat Preşedintele.

Şeful statului a menţionat că a promulgat rectificarea la Legea bugetului pentru anul curent, care prevede inclusiv alocarea a circa 9 mil. lei ($500 mii) pentru desfăşurarea referendumului.

„Astfel, referendumul din municipiul Chișinău se va desfășura în conformitate cu legislația și fără impedimente. Solicit tuturor instituțiilor abilitate, în special Comisiei Electorale Centrale, consiliilor electorale de circumscripție, birourilor electorale ale secțiilor de votare și altor instituții să asigure buna desfășurare a acestui procedeu democratic”, a declarat Igor Dodon.

Referendumul privind revocarea primarului Chișinăului, Dorin Chirtoacă, este programat pentru 19 noiembrie. Pentru organizarea referendumului, Partidul Socialiştilor a colectat aproximativ 80 mii de semnături ale locuitorilor Chișinăului.

www.hotnews.md