Chirtoacă şi-a mai cumpărat un apartament şi nu l-a declarat?

491

O declaraţie în acest sens a fost făcută, în cadrul unui briefing de presă, de către consilierii municipali ai Partidului Socialiştilor, Alexandru Odințov. Potrivit lui, acţionînd prin intermediari, edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a procurat un apartament de la subalternul său şi fostul coleg de clasă, Igor Gamreţchi.

„Am intrat în posesia unui document foarte interesant, despre care, anterior, a scris mass-media. În acest document este vorba despre un apartament cumpărat de domnul Gamreţchi, care, ulterior, a fost vîndut unchiului său. Plus la aceasta, există o înregistrare audio, în care unchiul lui Gamreţchi recunoaşte că nepotul său mai nu l-a tras pe sfoară în această tranzacţie. Deci, primarul a devenit fericitul proprietar al apartamentului respectiv. De facto, el l-a procurat de la subalternul său, care, la momentul de faţă, deţine ilegal funcţia de şef al Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie, pentru că prin Decizia Consiliului Municipal Gamreţchi a fost demis”, a declarat Alexandru Odinţov.

Plus la aceasta, consilierul-socialist a menţionat că Dorin Chirtoacă iarăşi a recurs la șmecherii pentru a nu-şi declara proprietatea cumpărată.

„Contractul de vînzare-cumpărare a apartamentului din str. Mircea cel Bătrîn, 13/2, a fost încheiat la 20 noiembrie, 2015, iar însuşi contractul a fost înregistrat la cadastru, inexplicabil, la 1 februarie 2016. În opinia noastră, acest lucru s-a făcut pentru a evita obligaţia de a declara bunurile dobîndite. În presă s-a scris deja despre apartamentele procurate de Chirtoacă şi trebuie de menţionat că salariul pe care îl are primarul nu este suficient pentru procurarea sau achitarea împrumuturilor pentru locuinţele achiziţionate”, a adăugat Alexandru Odinţov.

Deocamdată, Dorin Chirtoacă nu a comentat declaraţiile făcute.