SONDAJ: Chișinăuienii sunt siguri că Dorin Chirtoacă va fi demis duminică!

61

Site-ul BreakingNews a intrat în posesia unui sondaj intern, realizat la comanda unui partid din Moldova, care se referă strict la situația politică din Chișinău, inclusiv la referendumului de demitere a Primarului capitalei, Dorin Chirtoacă din 19 noiembrie.

Astfel, la întrebarea:

Credeți că primarul general Dorin Chirtoacă va fi demis în cadrul referendumului din 19 noiembrie?

22,5% (117 persoane) declară că – „Absolut sigur că va fi demis”,

34,7% (180 persoane) – „Sunt sigur că va fi demis”,

33,5% – „Nu sunt sigur că va fi demis”,

iar 9,2% – „Absolut sigur că nu va fi demis”.

Totodată, 33,5% din cei chestionați spun că sigur vor lua în considerație ce partid promovează referendumul, 20,5% – mai degrabă vor lua în considerație, 22,3% – mai degrabă nu vor lua în considerație, 21,7% – deloc nu vor lua în considerație.

La întrebarea dacă orașul are nevoie de un conducător nou sau e mai bine ca Dorin Chirtoacă să rămână primar, 66,6% au optat pentru un nou conducător, iar 33,4% cred că e mai bine să rămână primar Dorin Chirtoacă.

La întrebarea privind participarea la referendum, 56% au declarat că sigur vor participa, 22,8% – probabil vor participa, 8,3% – probabil nu vor participa, 9,3% – sigur nu vor participa, iar 3,3% – nu au știut ce să răspundă.

Pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă spun că vor vota 54,5%, contra – 27,7%. Restul nu s-au decis, nu au știut ce să răspundă, nu au dorit să răspundă sau nu vor participa.