Un lot de hrișcă infectat a fost retras dintr-o grădiniță din Chișinău

54

Verificările efectuate la Grădinița nr. 157 din capitală, după ce părinții au semnalat că copiii au primit la masă teci cu impurități, au demonstrat că în lotul de hrișcă se conțin gâze.

Toată cantitatea de hrișcă a fost sigilată și retrasă din instituție pentru a fi întoarsă producătorului. Totodată, directorul instituției a fost sancționat disciplinar, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Direcției generale educație, tinere și sport a municipiului Chișinău.

După ce, în data de 14 noiembrie, pe rețelele de socializare au apărut fotografii cu hrișcă ce conținea insecte, la grădinița respectivă s-a deplasat un grup de specialiști care a verificat loturile de hrișcă livrate de agentul economic SRL „Prodagrotrade” la Grădinița nr.157 (la data de 6 octombrie – 50 de kg și la data de 2 noiembrie – 50 de kg). S-a constatat că ambele loturi conțineau impurități. Hrișca este ambalată în pachet cu marca „Sofi”, producător „Moldagroproduct” SRL.

Direcția generală precizează că pe 8 noiembrie în cadrul Grădiniței nr.157 a fost efectuat un control la care s-au mai depistat unele încălcări în procesul de alimentare a copiilor. Astfel, în contextul actelor de constatare a rezultatelor verificărilor din 8 noiembrie și 14 noiembrie, precum și de nota explicativă a directorului interimar al grădiniței, Mariana Sclifos, Direcția a decis sancționarea disciplinară a acesteia, conform prevederilor Codului Muncii și legislației în vigoare.

www.timpul.md